Assortiment

Het grote assortiment van Whirlpool bevat keukenapparatuur en huishoudelijke apparaten. Whirlpool streeft ernaar alle elektronisch aangestuurde apparaten voor 2015 met intelligente netwerken compatibel te maken.

Koken

Whirlpool maakt keramische kookplaten, maar ook inductiekookplaten en gaskookplaten. Daarnaast zijn magnetrons, combimagnetrons en ovens verkrijgbaar, maar ook onderbouw- en wandschouwafzuigkappen. Afgerond wordt het sortiment door bijpassende accessoires.

Koelen

Whirlpool levert Amerikaanse koelkasten, inbouwkoelkasten en vrijstaande apparaten. Daarnaast zijn er zowel koel/vriescombinaties als losse vriezers te koop. Ook heeft Whirlpool een reeks wijnklimaatkasten.

Huishouden

Wassen, drogen, strijken, voor elke klus heeft Whirlpool passende apparaten. Was/droogcombinaties, losse was- en droogmachines, en van de laatste natuurlijk ook zuinige warmtepompdrogers. Andere huishoudklussen waarvoor Whirlpool het juiste apparaat heeft zijn vaatwassen en stofzuigen.

Whirlpool

Sensing the difference

De geschiedenis van Whirlpool begint in 1911, wanneer de Upton Machine Corporation wordt opgericht in St. Joseph in de V.S. Het bedrijf maakte destijds elektrische was- en wringmachines met motoraandrijving. In 1929 fusioneerde het bedrijf met Nineteen Hundred Washer Corporation, en deze naam werd in 1950 in Whirlpool Cooperation veranderd.

Waarden

Door in 2006 de Maytag Cooperation aan te kopen, werd Whirlpool een wereldwijde fabrikant en marketeer van grote huishoudapparaten. De waarden van het bedrijf zijn ondanks het succes dezelfde gebleven. De kernwaarden respect, integriteit, diversiteit en teamwork staan centraal bij het aangaan van nieuwe uitdagingen in de markt.