Assortiment

Inmiddels is Sharp een echte gigant geworden op het gebied van consumentenelektronica. Het bedrijf maakt producten voor audio/video, witgoed en, vooral voor de zakelijke markt, printers en presentatieoplossingen.

Audio/video

Het assortiment producten op het gebied van audio en video van Sharp is heel divers. Zo zijn de de succesvolle televisies uit de Aquos-serie, waarvan de topmodellen voorzien zijn van een Full Led backlight. Uiteraard heeft Sharp ook een Ultra HD-televisie in het assortiment, de Aquos LC-70D20EN. Om de televisie te completeren heeft Sharp diverse apparatuur, zoals een soundbar en Blu-ray-spelers.

Witgoed

Sharp is al jaren een belangrijke speler op de markt van witgoed. Het merk is vermaard om zijn magnetrons en (stoom)ovens. Ook staat er in menig huishouden een koelkast van Sharp. Het merk was een van de eerste op de markt met een vierdeursmodel: twee voor het koelgedeelte en twee voor de vriezer onderin.

Sharp

This is why.

In 1915 bedacht Tokuji Hayakawa een robuuste behuizing waarin potloodpennen bewaard konden worden. Hij noemde dit metalen apparaat: Hayakawa Mechanical Pencil. Het product werd populair toen een bedrijf uit Yokohama een grote order plaatste en het vulpotlood exporteerde naar het Westen Tokuji verbeterde het product door ultra-dunne vulpotloden te ontwikkelen. Deze nieuwe versie kreeg de naam de Ever-Ready Sharp Pencil, die later bekend werd als de Sharp Pencil. De naam van deze uitvinding is de basis voor de bedrijfsnaam: Sharp.

Innovatie en klanttevredenheid

“Producten ontwikkelen die anderen willen imiteren.” Dat is het motto van Sharp. Innovatie, klanttevredenheid, eerlijk en open management en bijdragen aan een beter milieu zijn enkele van de sleutelbegrippen binnen de filosofie van Sharp. Om dit te kunnen realiseren moedigt Sharp haar werknemers aan hier actief aan mee te werken. Zo worden in diverse Sharp-vestigingen over de hele wereld jaarlijks activiteiten georganiseerd door werknemers van Sharp op het gebied van opleiding, voorlichting en milieu.