Assortiment

Oral-B begon als fabrikant van manuele tandenborstels. Die heeft het merk nog steeds in het assortiment, evenals tandpasta, mondwater en producten voor flossen. Het hoofdassortiment bestaat uit elektrische tandenborstels.

Elektrische tandenborstels

Elektrische tandenborstels maken het tandenpoetsen niet alleen makkelijker. De Oral-B oscillerende en roterende elektrische tandenborstels zijn geïnspireerd op de professionele poetstechnologie van de tandarts en reinigen tand voor tand. Ze verwijderen meer tandplak en verminderen ontsteking van het tandvlees effectiever. De TriZone-borstels bevatten drievoudige Zone-borstelharen. Deze reinigen vegend tussen de tanden voor een diepe reiniging. De Professsional Care-tandenborstels hebben een op de instrumenten van de tandarts geïnspireerde borstelkop. Deze onthult elke tand voor een nauwkeurige tand-voor-tand-reiniging. Oral-B heeft ook elektrische tandenborstels speciaal voor kinderen. Deze hebben een extra kleine borstelkop. Uiteraard zijn voor de verschillende elektrische tandenborstels zijn losse opzetborstels van Oral-B verkrijgbaar.

Oral-B

The confidence behind your smile

De eerste Oral-B-tandenborstel werd in 1950 ontworpen door de Californische tandarts Robert Hutson. Het bedrijf groeide langzaam maar zeker uit tot een toonaangevende fabrikant van manuele en elektrische tandenborstels, tandpasta, mondwater en producten voor het flossen. In 1984 werd Oral-B overgenomen door Gillette. Dit bedrijf was al eigenaar van Braun, de Duitse fabrikant van elektrische apparaten. De samenwerking tussen Oral-B en Braun leverde in 1987 de eerste elektrische Braun Oral-B-tandenborstel op. In 2006 werd Oral-B eigendom van Procter & Gamble, dat Gillette overnam.

Oplossingen in plaats van producten

Oral-B denkt niet in producten, maar in oplossingen. Zo biedt de fabrikant oplossingen voor het bestrijden van gaatjes, tandsteen, tandplak, tandvleesproblemen, gevoeligheid, verkleuringen en slechte adem. Dankzij de jarenlange expertise op het gebied van tandverzorging heeft Oral-B een flink aantal tandenborstels en aanverwante producten op de markt gebracht die aansluiten bij de wensen en problemen van iedere individuele gebruiker.