Navigatie item 1Navigatie item 2Navigatie item 3Navigatie item 4Navigatie item 5

Is de Google Chromecast-hype aan je voorbijgegaan?

Is de Google Chromecast-hype vorig jaar geheel aan je voorbijgegaan? Geen probleem! De recente lancering van de tweede Chromecast is een prima aanleiding om nog eens te vertellen waarom dit duim-grote mediastreaming- apparaat een oplossing is voor iedereen met wifi en een HD-televisie zonder Smart-functie.

Met Chromecast kun je ook met een ‘domme’ HD-tv genieten van de voordelen van een Smart-tv, zonder een nieuwe televisie aan te hoeven schaffen. Het enige wat je naast dit inventieve media-streamingsapparaat nodig hebt, is een Android-telefoon of -tablet, iPhone®, iPad®, Mac®- of Windows®-laptop of Chromebook . Deze apparaten gebruik je om je favoriete entertainment en apps af te spelen. Met behulp van Chromecast cast je ze naar je televisie, waardoor ze op je televisiescherm worden afgespeeld.

Een andere manier van televisiekijken

Chromecast is een andere manier van televisiekijken. Het apparaat dat je naar je televisie cast, verandert hiermee in je persoonlijke afstandsbediening. Op het moment dat je iets anders wilt zien, kun je het apparaat gebruiken om te zoeken, afspelen, onderbreken, terugspoelen, het volume te bedienen en afspeellijsten samen te stellen. Als je eenmaal aan het afspelen bent, kun je het apparaat nog gewoon gebruiken voor andere dingen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je telefoon, tablet, computer of laptop tijdens het casten zijn oorspronkelijke functie verliest.

Voordelen van de nieuwe Chromecast

Deze generatie Chromecast heeft een nieuw, compact ontwerp, waardoor deze ook geschikt is voor televisies met weinig ruimte tussen de HDMI-poorten. Daarnaast beschikt deze versie over betere wifi-prestaties, waardoor je kunt genieten van een nog betere video- en audiokwaliteit en minder hoeft te bufferen. In steeds meer apps is de Chromecast-functie opgenomen. Hierdoor kun je de meeste apps al op je HD-televisie gebruiken. De meest bekende apps die nu al met Chromecast werken zijn: YouTube, NPO, Netflix, Spotify, Chrome en HBO Go.

 

Drie eenvoudige stappen

Je installeert de Chromecast in drie eenvoudige stappen:

  • 1. Aansluiten: plaats de Chromecast in de HDMI-poort van je televisie.
  • 2. Maak verbinding: verbind de Chromecast met je wifi-netwerk.
  • 3. Cast: cast je apps naar je televisie om ze op je televisiescherm af te spelen.

Altijd up-to-date

Chromecast is dus een eenvoudig media-streamingapparaat waarmee je van iedere televisie met een HDMI aansluiting een Smart-tv maakt. Het apparaatje wordt automatisch ge-updatet, waardoor je altijd de nieuwste functies tot je beschikking hebt. Ook worden er doorlopend apps ontwikkeld die je van nog meer entertainment kunnen voorzien. Zo wordt de Chromecast steeds gebruiksvriendelijker.